Ajax draaide op laatste moment: 'Ik dacht: hoezo nu ineens wel verlengen?'

Ajax draaide op laatste moment: 'Ik dacht: hoezo nu ineens wel verlengen?'

11-11-2021 07:54
29

Ruben Ligeon keerde deze zomer terug bij NAC Breda, dat hem in 2015 al eens huurde van Ajax. De rechtsback bewaart niet alleen goede herinneringen aan die periode door de moeizame communicatie met de Amsterdamse club.

Ligeon debuteerde al in 2011 in het eerste elftal van Ajax, maar wist geen basisplek te veroveren. "Ik speelde in Jong Ajax en zat op de bank bij Ajax 1. Op een gegeven moment was ik daar wel een beetje klaar mee", zegt hij tegen Ajax Showtime. "Uiteindelijk werd ik verhuurd aan NAC Breda en dat ging op zich prima."

Na een halfjaar in het Rat Verlegh Stadion kreeg Ligeon van Ajax te horen dat hij moest vertrekken. "In principe is dat toch wel pijnlijk om te horen, want ik wilde doorbreken bij Ajax, dat was mijn droom. Toen ik op het punt stond om te vertrekken, kreeg ik een belletje: je mag niet meer weg, we gaan je contract openbreken en je gaat op huurbasis naar Willem II."

"Ik was wel verbaasd en dacht: hoezo nu ineens wel verlengen?", vervolgt de vleugelverdediger. "Jullie hebben mij al verteld dat er geen plek was en dat ik mocht vertrekken. Ik had al mijn gedachten gezet op het feit dat ik weg was bij Ajax, en toen kwamen ze weer terug. Het was even heel raar."

Voor de Amsterdammers speelden Ligeon evenwel niet meer. Na een halfjaar bij Willem II ging hij naar FC Utrecht, dat hem al eerder probeerde te halen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie