Swart heeft oplossing voor Oranje-pijnpunt: 'Maar dan moet hij meer gaan spelen'

Swart heeft oplossing voor Oranje-pijnpunt: 'Maar dan moet hij meer gaan spelen'

12-11-2021 07:30
45

Sjaak Swart vindt dat Anwar El Ghazi de oplossing kan zijn voor het rechtsbuitenprobleem van Oranje. Mister Ajax benadrukt wel dat de aanvaller van Aston Villa meer aan spelen toe zal moeten komen bij zijn club. 

Door de afwezigheid van Steven Berghuis kan bondscoach Louis van Gaal in de komende interlands niet beschikken over een echte rechtsbuiten bij Oranje. De geboren Amsterdammer klaagde eerder al over de dunne bezetting op de rechterflank. Oud-rechtsbuiten Sjaak Swart onderschrijft dat. "De ideale rechterspits voor Oranje is er momenteel niet", vertelt de 31-voudig Oranje-international tegenover De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

"Ik snap wel dat de bondscoach nu bij spelers als Malen en Bergwijn uitkomt, maar ik vraag me wel af of dat de oplossing is", gaat Swart verder. "Die jongens hebben snelheid en een actie, maar de voorzetten zijn wel een probleem."

"Ik denk zelf dat El Ghazi een oplossing zou kunnen zijn, maar dan moet hij wel weer meer gaan spelen bij zijn club", stelt Swart over het rechtsbuitenprobleem. El Ghazi zit momenteel niet bij de Oranje-selectie, maar wordt wel in de gaten gehouden door Van Gaal.