'PSV was bezorgd dat Ihattaren een keer een fataal ongeluk zou veroorzaken'

'PSV was bezorgd dat Ihattaren een keer een fataal ongeluk zou veroorzaken'

12-11-2021 13:25 Laatste update: 13:27
65

Exorbitante salariseisen en het daaropvolgende besluit van PSV om de stekker uit de onderhandelingen te trekken, hebben ervoor gezorgd dat Mohamed Ihattaren onhandelbaar werd. Dat is de overtuiging van Marco Timmer, PSV-watcher van Voetbal International.

"Waarom het - volgens mij - ineens zo misging: PSV is een jaar, anderhalf jaar bezig geweest om het contract van Ihattaren te verlengen. Hij was het pareltje, de volgende die voor heel veel geld verkocht zou worden", vertelt Timmer bij VI. PSV trok echter een grens toen Ihattaren om meer salaris bleef vragen. "Vanaf dat moment is hij gaan muiten."

Timmer kan 'tal van voorbeelden noemen'. "Bij PSV maakten ze zich zorgen dat hij een keer een fataal ongeluk zou veroorzaken. Hij is een paar keer van de weg geplukt met 180, 190 kilometer per uur", aldus de journalist. "Hij belde in de kleedkamer, ging ongeoorloofd zaalvoetballen... En hij liep in zijn vrije tijd een spierblessure op, zei vervolgens dat het was gebeurd bij een personal trainer, maar PSV deed navraag en toen bleek dat hij al anderhalve maand niet langsgekomen was. Dat soort dingen."

Het vervolg is bekend: Ihattaren werd op het tweede plan gezet door trainer Roger Schmidt, die nog maar mondjesmaat een beroep deed op de negentienjarige linkspoot. Op de laatste dagen van de zomerse transferperiode verhuisde Ihattaren naar Italië. Juventus verhuurt hem op dit moment aan Sampdoria, waar hij ook geen toekomst meer heeft. Deze week liet Ihattaren voor het eerst weer van zich horen.