Politie-inval bij één na laatste Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd met publiek

Politie-inval bij één na laatste Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd met publiek

13-11-2021 19:35 Laatste update: 21:43
45

TOP Oss-Helmond Sport, de voorlopig één na laatste profwedstrijd met publiek in Nederland, stond vrijdag in het teken van een politie-inval in het supportershome van de thuisploeg. De agenten hadden aanwijzingen voor 'een verstoring van de openbare orde'.

Voorafgaand aan het Brabantse onderonsje meldde het lokale politiekorps zich al via social media. 'Wij zijn vanavond zichtbaar aanwezig tijdens de voetbalwedstrijd TOP-Oss - Helmond Sport', liet men weten. 'Dit omdat wij signalen hebben ontvangen van mogelijke ernstige verstoringen van de openbare orde tijdens de wedstrijd door vernielingen en confrontaties tussen groepen mensen.'

Later op de avond volgde dus een inval in het supportershome. Waarom de politie tot deze actie overging, werd de betrokkenen in eerste instantie niet duidelijk. "Er is bij mij gemeld dat er sprake was van een ernstige dreiging", reageerde TOP Oss-directeur Peter Bijvelds later tegenover het Brabants Dagblad. "Dat betekent dat de politie buiten het stadion een veiligheidsrisicogebied aanwijst, waarin zij meer bevoegdheden hebben, omdat er aanwijzingen zouden zijn dat er onder meer zwaar vuurwerk naar binnen gebracht zou worden." Dat dit het geval zou zijn, was bij de TOP-directie overigens ook nog niet bekend.

De wedstrijd zelf bood verder weinig vermaak. De nummers negentien en zeventien van de Keuken Kampioen Divisie kwamen uit op een 0-0 gelijkspel.