Letland en VAR steken helpende hand toe: Oranje haalt WK bij zege in Montenegro

Letland en VAR steken helpende hand toe: Oranje haalt WK bij zege in Montenegro

13-11-2021 19:53
73

Letland heeft het Nederlands elftal zaterdag een handje geholpen. Oranje-concurrent Noorwegen beet in eigen huis zijn tanden stuk op de Letten, waardoor Nederland zich later op de avond tegen Montenegro kunnen plaatsen voor het WK.

De Noren stonden bij aanvang twee punten achter op Nederland en twee punten voor op Turkije en wisten dus dat ze moesten winnen. Dat bleek echter gemakkelijk gezegd dan gedaan: kansen waren er volop in Oslo, maar doelman Roberts Ozols bleek een niet te nemen horde.

In de tweede helft werd Ozols wel twee keer gepasseerd, maar de Noren hadden het geluk niet aan hun zijde. Eén keer werd de bal nog net voor de lijn weggehaald door een Letse verdediger, tien minuten voor tijd werd de openingstreffer van Mohamed Elyounoussi afgekeurd wegens buitenspel, na een langdurige VAR-check. Voormalig FC Groningen-spits Alexander Sörloth miste na acht minuten extra tijd de laatste grote kans.

Het zat er dus niet meer in voor Solbakken en de zijnen: zij staan nu op doelsaldo achter Turkije, dat tegelijkertijd met 6-0 van Gibraltar won. Als Nederland later op de avond van Montenegro wint, heeft het van zowel Noorwegen als Turkije geen last meer in de laatste speelronde.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie