Noren en Turken zien kansen na misstap Oranje: 'Wij hebben nu het voordeel'

Noren en Turken zien kansen na misstap Oranje: 'Wij hebben nu het voordeel'

14-11-2021 09:38
68

Noorwegen en Turkije zijn opgelucht na de misstap van het Nederlands elftal tegen Montenegro in de WK-kwalificatie. Beide landen zien kansen tijdens de laatste speelronde dinsdag.

Noorwegen maakt in een rechtstreeks duel met Oranje uit wie zich plaatst voor het WK in Qatar. "We leven nog", zegt bondscoach Stale Solbakken tegen de Noorse omroep TV2. Zijn ploeg had plaatsing niet meer in eigen hand door het doelpuntloze gelijkspel bij Letland, maar tot opluchting van de bondscoach gaf Oranje een 0-2 voorsprong weg in Montenegro. "Maar op dit moment is de irritatie over ons gelijkspel nog groter, want we hadden anders een grote kans op de play-offs gehad."

Solbakken kondigt aan dat de Noren dinsdag met het mes tussen de tanden zullen spelen in De Kuip. "We gaan alles doen om daar te winnen." Nederland gaat nog wel aan kop in groep G van de WK-kwalificatie, met een voorsprong van twee punten op naaste belagers Turkije en Noorwegen.

Ook de Turken zien weer kansen door de remises van Oranje en Noorwegen, terwijl zelf met 6-0 werd gewonnen van Gibraltar. "We gaan op de best mogelijke manier eindigen en het WK halen", voorspelt Merih Demiral tegenover TRT in aanloop naar het treffen met Montenegro. "We zullen als eerste of tweede eindigen, wij hebben nu het voordeel", vult Halil Dervisoglu aan.