Snoeiharde kritiek op Solskjaer: 'Zullen we Ronaldo dan ook maar achterin zetten?'

Snoeiharde kritiek op Solskjaer: 'Zullen we Ronaldo dan ook maar achterin zetten?'

14-11-2021 14:12
29

Ole Gunnar Solskjaer ligt al weken zwaar onder vuur bij Manchester United, maar krijgt vooralsnog het vertrouwen van de clubleiding. De Noorse manager oogste afgelopen week echter weer kritiek, door Jadon Sancho te gebruiken als wingback.

Sancho was een van de grote transferklappers van de afgelopen transferzomer. United betaalde ruim 80 miljoen euro aan Borussia Dortmund om hem over te nemen, maar Sancho kan in Engeland nog niet laten zien wat hem in Duitsland wel lukte. Solskjaer heeft nog maar nauwelijks gebruik gemaakt van de vleugelaanvaller en heeft hem naar verluidt als wingback uitgeprobeerd tijdens de training.

United-supporters begrepen maar weinig van die keuze van Solskjaer en Danny Mills, voormalig Engeland-international en Leeds United-speler, haalt uit. "Je koopt een vleugelaanvaller die kansen kan creëren en doelpunten kan maken. Dan ga je hem opeens als wingback laten spelen in een ongelofelijk lekke verdediging? Echt? Dat is op zichzelf al een reden voor ontslag."

"Hij speelde op het EK al heel weinig, omdat hij niet betrouwbaar was bij het meeverdedigen. Bij Dortmund heeft hij daar ook nooit gespeeld. Zullen we Ronaldo dan ook maar centraal achterin zetten, omdat hij goed kan koppen? Ik denk dat Ronaldo een betere kopper is dan de centrale verdedigers. Misschien moeten ze hem dan maar centraal achter zetten", zo vertelt Mills in gesprek met Football Insider.