'De kans dat ik nog naar een Europese topclub ga is enorm klein'

'De kans dat ik nog naar een Europese topclub ga is enorm klein'

17-11-2021 20:55
18

Toby Alderweireld sluit zo goed als zeker uit dat hij ooit nog eens in de Europese top te bewonderen is. Een terugkeer naar België ligt meer voor de hand.

De 32-jarige Alderweireld verliet Tottenham Hotspur voor een avontuur in Qatar bij Al-Duhail. Van een vakantie is absoluut geen sprake. "De club heeft een transfersom voor me betaald en betaalt niet mijn loon om te zeggen dat ik aan het strand moet liggen", zegt Alderweireld in de podcast van Het Laatste Nieuws.

"'s Ochtends train ik voor mijzelf en 's avonds met de club omdat ik zo fit mogelijk wil blijven. Ik ben professioneel genoeg om dit leven goed aan te kunnen. Ik heb hier nog 2,5 jaar contract en dat respecteer ik ook. Ik ben gelukkig, maar in het voetbal weet je het niet en ik houd mijn opties open", zegt Alderweireld.

"Zeg nooit nooit, maar de kans dat ik naar een Europese topclub ga is niet nihil, maar wel enorm klein. De kans dat ik naar België terugga is wel aanwezig. Mensen vonden het raar dat ik naar Qatar ging. Maar ik kan mijn kinderen naar school brengen en ze halen. Dat is een luxe die ik nog nooit heb gehad."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s