Tadic houdt rekening met Oranje-clash: Dan liever andere grote landen verslaan

Tadic houdt rekening met Oranje-clash: "Dan liever andere grote landen verslaan"

18-11-2021 07:30
63

Dusan Tadic geniet na van een fraaie zondagavond in Lissabon. Mede dankzij een goal en een assist van de Ajax-captain is Servië erbij op het WK in Qatar, na een uitoverwinning tegen Portugal in de allerlaatste minuut.

Portugal-uit is een mijlpaal in de Servische voetbalgeschiedenis, verzekert Tadic. "Wij wonnen eerder van grote landen, maar in een onderling duel zo'n groot voetballand als Portugal met al zijn sterren verslaan, uitschakelen in hun huis en kwalificeren voor het WK was een geweldige prestatie. Echt een schitterende belevenis voor ons", wordt Tadic geciteerd door De Telegraaf. De linkspoot is dus voor eeuwig aan die wedstrijd verbonden. "Dat is ook mijn plicht als ervaren speler en aanvoerder, er staan als je team je nodig heeft."

De Serviërs kregen een heldenontvangst in eigen land en doneerden hun WK-premie van één miljoen euro aan een goed doel. In de tussentijd plaatste ook Tadic' tweede vaderland Nederland zich voor het WK. "Het Nederlands elftal hoort op het WK, evenals Servië", aldus de oud-speler van onder meer FC Groningen en FC Twente, die het een gek idee zou vinden om tijdens het eindtoernooi op Nederland te stuiten. "Ik hou van Nederland en wil graag een keer tegen Oranje spelen, want dat heb ik nog nooit mogen beleven. Maar elkaar op het WK moeten uitschakelen… Ik heb veel vrienden in Oranje spelen. Dan liever andere grote landen verslaan in Qatar."

Inmiddels zijn dertien van de 32 deelnemers bekend. De mondiale WK-kwalificatie wordt eind januari en eind maart 2022 voortgezet en de loting voor het eindtoernooi is op 1 april.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie