Halilovic (Heerenveen) loopt stage als sportjournalist: 'Waarom wisselde je me?'

Halilovic (Heerenveen) loopt stage als sportjournalist: 'Waarom wisselde je me?'

18-11-2021 13:45
11

Op de redactie van Omrop Fryslân loopt sinds kort een bijzondere stagiair rond: Tibor Halilovic, middenvelder van sc Heerenveen, kijkt één dag mee als sportjournalist.

Halilovic volgde in Kroatië de opleiding journalistiek en loopt nu één dag mee op de redactie van Omrop Fryslân. "Ik begon met de opleiding toen ik achttien was en nog niet wist wat ik van het voetbal moest verwachten. Ik hoopte natuurlijk prof te worden, maar school was destijds een logische keuze", vertelt hij.

Bij Omrop Fryslân maakt Halilovic kennis met het werk van journalist, regisseur en presentator. In het interview met Johnny Jansen legt hij zijn trainer het vuur aan de schenen. "Waarom wisselde je Halilovic in de laatste wedstrijd?", vraagt de Kroaat. Jansen: "Ik vond Tibor er moe uitzien en hij verloor de bal te makkelijk." Halilovic, tot hilariteit van Jansen: "Daar ben ik het niet mee eens."

Halilovic is na periodes bij Lokomotiva Zagreb, Wisla Kraków en HNK Rijeka al bijna een jaar een vaste basisspeler bij Heerenveen. Door de blessures van Pawel Bochniewicz en Erwin Mulder draagt hij nu zelfs de aanvoerdersband.