PEC Zwolle schakelt snel en plukt opvolger Langeler weg bij Vitesse

PEC Zwolle schakelt snel en plukt opvolger Langeler weg bij Vitesse

18-11-2021 14:06 Laatste update: 14:57
47

Het is officieel: PEC Zwolle heeft een nieuwe trainer. Dick Schreuder komt over van Vitesse gaat aan de slag als opvolger van Art Langeler, die dinsdag opstapte.

Schreuder (50) werkte sinds de zomer als assistent-trainer bij Vitesse. Hij tekent in Zwolle een contract voor anderhalf seizoen. Het is de eerste keer dat de broer van Alfred Schreuder op het hoogste niveau op eigen benen staat, na periodes bij SDV Barneveld, Katwijk, Barnet, Hoffenheim en TSG Hoffenheim en Philadelphia Union.

"PEC Zwolle is een hele mooie club met een goede visie die bij mij past en ik ben dan ook erg blij met deze kans", reageert Schreuder op de clubsite. "Natuurlijk zit de club sportief in zwaar weer, maar ik kan niet wachten om van start te gaan. Daarbij gaan we met z’n allen voor één doel: PEC Zwolle in de Eredivisie houden!"

Technisch manager Mike Willems is verheugd. "Met Dick hebben we een trainer aangetrokken die perfect in ons profiel past. Hij heeft een innovatieve voetbalvisie, drive en persoonlijkheid. Het doet mij daarbij goed dat het zo snel gelukt is met Dick rond te komen, zodat hij vanaf vrijdag meteen voor de groep kan staan."

PEC Zwolle is na twaalf wedstrijden de troosteloze hekkensluiter van de Eredivisie met vier punten. De achterstand op nummer zestien Sparta bedraagt zes punten. Schreuder zit komende zondag tegen Feyenoord voor het eerst op de Zwolse bank.