FC Emmen mogelijk getroffen door 2G-beleid: 'Dat brengt spanning met zich mee'

FC Emmen mogelijk getroffen door 2G-beleid: 'Dat brengt spanning met zich mee'

18-11-2021 22:55
109

De mogelijke invoering van het 2G-beleid in Nederland kan ook gevolgen gaan hebben voor FC Emmen. Op dit moment zijn vier spelers van de Keuken Kampioen Divisie-ploeg niet gevaccineerd tegen het virus, hetgeen zou betekenen dat ze geen wedstrijden mogen spelen.

Trainer Dick Lukkien durft nog geen conclusies te trekken. "We moeten afwachten wat het kabinet gaat beslissen", zo geeft hij aan in FC Emmen Rood Wit TV van RTV Drenthe. "Natuurlijk brengt dat enige spanning met zich mee, maar het is zoals het is. Het aantal coronagevallen loopt enorm op en ook wij zijn nu getroffen met twee stafleden en Lorenzo Burnet."

"Eigenlijk ben ik wel een beetje klaar met alle meningen over het virus", zo vervolgt Lukkien. "We moeten het maar overlaten aan de specialisten. Het enige wat wij als club kunnen doen is de regels in acht nemen en de spelers op het hart drukken dat ze goed voor zichzelf moeten zorgen."

Het steekt de Emmen-trainer wel dat het kabinet vorige week vrijdag besloot maatregelen in te voeren die zowel het amateur- als het profvoetbal raken. "Omdat het bijna niet uit te leggen is. Het is totaal niet rechtlijnig. Ik begrijp dat het virus heel onvoorspelbaar is, laat daar geen misverstand over bestaan. Maar het valt niet uit te leggen dat een ouder niet bij een sportwedstrijd van zijn of haar kind(eren) kan kijken in het weekend, maar ze wel bij de poort kan opwachten om vervolgens samen naar de bioscoop te gaan."

De profclubs moeten het de komende weken doen zonder publiek op de tribunes, tot verbazing van Lukkien. "De clubs hebben aan allerlei experimenten meegedaan. Daaruit bleek dat de besmettingsgraad niet significant oploopt. Bovendien was er geen bindend advies vanuit het OMT om het publiek te weren."