Jones over Excelsior-sof in kampioensjaar Feyenoord: 'Beste wat ons kon overkomen'

Jones over Excelsior-sof in kampioensjaar Feyenoord: 'Beste wat ons kon overkomen'

19-11-2021 12:59 Laatste update: 13:03
10

Even leek het helemaal mis te gaan tijdens het kampioensseizoen van Feyenoord: op de voorlaatste speeldag werd er ruim verloren van stadgenoot Excelsior. Toenmalig doelman Brad Jones kan zich nog goed herinneren hoe trainer Giovanni van Bronckhorst de rijen sloot.

Rotterdam-Zuid maakte zich op 7 mei 2017 al op voor een feest, maar Excelsior won op eigen veld verrassend met 3-0. "Achteraf gezien was die nederlaag tegen Excelsior het beste dat ons kon overkomen", aldus Jones, vier jaar na dato, in gesprek met BBC Scotland. "Het was een geweldig leermoment, want de spanning stond er vol op. De mensen op de club were getting carried away, het werd gewoon te veel. Maar Gio slaagde erin om de druk van buitenaf te filteren en voor rust in de kleedkamer te zorgen."

De inmiddels 39-jarige sluitpost van Perth Glory prijst Van Bronckhorst, deze week aangesteld door Rangers FC, om zijn vermogen om zowel tussen de spelers als boven de partijen te staan. "Dat leer je als je tijdens je carrière vaak aanvoerder bent. Mijn oud-ploeggenoot Steven Gerrard (de voorganger van Van Bronckhorst, red.) van Liverpool had hetzelfde: ook hij is van aanvoerder naar manager gegaan", aldus Jones, die denkt dat het in Schotland wel goed komt met Gio. "Hij is een Feyenoord-legende, afkomstig uit Rotterdam, die eerst ervaring opdeed als assistent voordat hij een veeleisende trainer werd. Hij is slim in alles wat hij doet en hij weet als oud-speler van Rangers ook precies wat er leeft in de stad."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s