Wéér aderlating voor PSV: Zahavi langdurig geblesseerd, mogelijk operatie nodig

Wéér aderlating voor PSV: Zahavi langdurig geblesseerd, mogelijk operatie nodig

19-11-2021 15:17 Laatste update: 15:28
Eredivisie 99 Reacties

Het slechte nieuws blijft PSV achtervolgen. Roger Schmidt kan waarschijnlijk drie maanden geen beroep doen op Eran Zahavi. De Israëliër liep tijdens de interlandperiode een knieblessure op en komt dit kalenderjaar niet meer in actie. 

Schmidt bevestigde dat vrijdag tijdens het persmoment, daags voor de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Zahavi ging in het WK-kwalificatieduel met Israël tegen Oostenrijk met een knieblessure naar de kant. Gehoopt werd op niks ernstigs, maar mogelijk moet de aanvalsleider nog onder het mes. Dit kalenderjaar keert hij in elk geval niet meer terug, erkent Schmidt.

De Duitse oefenmeester zal op de vleugels ook moeten puzzelen. Philipp Max ontbreekt wegens een positieve coronatest. De linkervleugelverdediger zit in quarantaine en is er voorlopig niet bij. Door de blessure van Jordan Teze blijft enkel Phillipp Mwene over als echte back. 

Cody Gakpo, Noni Madueke en Teze hebben de groepstraining allen nog niet hervat bij PSV. Joël Drommel, Ritsu Doan en Ibrahim Sangaré zijn wel weer van de partij na lichte klachten. PSV en Vitesse trappen zaterdagmiddag als nummers twee en vijf van de Eredivisie om 16.30 uur af in een leeg Philips Stadion. Het gat tussen beide ploegen bedraagt vijf punten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s