Ons stadion staat op veel lijstjes van stadions die je gezien moet hebben

"Ons stadion staat op veel lijstjes van stadions die je gezien moet hebben"

21-11-2021 15:11
23

De bij Feyenoord vertrokken Bart Nieuwkoop wist weinig van Union Sint-Gillis af, maar is nu helemaal op zijn plek in België. Met de club staat hij verrassend bovenaan in de Belgische Jupiler Pro League.

"Om heel eerlijk te zeggen had ik nog nooit van deze club gehoord, toen mijn zaakwaarnemer (Ali Dursun, red.) mij deze zomer hun interesse meldde", vertelt Nieuwkoop aan De Telegraaf. Sint-Gillis haalde Nieuwkoop transfervrij op bij Feyenoord, waar zijn contract afliep.

Het idyllische stadion van Sint-Gillis mag gerust uniek worden genoemd. "Ons stadion staat op veel lijstjes van stadions die je gezien moet hebben", zegt Nieuwkoop. "De wedstrijden zijn een belevenis op zich. Die gasten met wie ik net stond te praten, kwamen uit Doetinchem. Even een wedstrijdje meepikken. Ze hadden al aardig wat gedronken trouwens, maar dat kan hier dan ook vrij aardig."

"Bij het kennismakingsgesprek zeiden ze tegen mij: we kijken niet alleen naar de technische kant van een voetballer, maar ook naar de mens áchter de voetballer. Ze wisten veel van mij, bijvoorbeeld dat ik niet een jongen ben die snel problemen veroorzaakt, een jongen die zich honderd procent inzet voor de club. Dat vinden ze belangrijk en sprak mij aan, net als het hele verhaal van de club."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s