Feyenoord is na 35 minuten klaar met PEC Zwolle: rampzalig debuut Schreuder

21-11-2021 16:21 Laatste update: 16:22
78

Feyenoord heeft zondag moeiteloos gewonnen van PEC Zwolle. De hekkensluiter, met trainer Dick Schreuder voor het eerst op de bank, had niets te vertellen in De Kuip en slaagde er alleen in de schade enigszins te beperken: 4-0.

Binnen tien minuten was de wedstrijd feitelijk al beslist: Bryan Linssen en Luis Sinisterra maakten razendsnel de 1-0 en 2-0 voor Feyenoord, dat geen kind had aan PEC. Na 31 minuten was het weer raak. Linssen tikte zijn tweede bal van de middag binnen. En even later werd het ook nog 4-0 door een goal van Guus Til.

De lege Kuip was een schiettent en het Legioen had ongetwijfeld 'tien, tien, tien' geroepen. Maar zover kwam het niet: Feyenoord haalde de voet nadrukkelijk van het gaspedaal, waardoor de tweede helft net zo goed schriftelijk afgedaan had kunnen worden. Komende donderdag spelen de Rotterdammers in de Conference League tegen Slavia Praag in Tsjechië, waardoor Arne Slot een aantal spelers rust gaf.

Bij PEC Zwolle was de verzorger misschien wel het drukst van iedereen: alsof de kansloze nederlaag nog niet erg genoeg was, moesten Rav van den Berg, Yuta Nakayama én Dean Huiberts langdurig behandeld worden. Van den Berg bloedde hevig na een elleboogstoot van Sinisterra, Nakayama raakte twee voortanden kwijt door de arm van Linssen en Huiberts kon niet verder na een botsing met Gernot Trauner.

Door de overwinning gaat Feyenoord over Ajax heen. De Rotterdammers staan nu tweede in de Eredivisie met een achterstand van twee punten op PSV én een wedstrijd minder gespeeld. Ajax trapt om 16.45 uur af tegen RKC Waalwijk. PEC staat stijf onderaan met vier punten uit dertien wedstrijden.