Extatische Conte boekt eerste Premier League-overwinning met Tottenham

21-11-2021 19:36
10

Antonio Conte heeft zijn eerste Premier League-overwinning met Tottenham Hotspur binnen. Leeds United kwam in Noord-Londen op voorsprong, maar goals van Pierre-Emile Hojbjerg en Sergio Reguilón zorgden voor de Spurs-zege: 2-1.

Conte zat voor het eerst op de bank in een thuiswedstrijd, maar werd aanvankelijk niet op zijn wenken bediend: Tottenham creëerde niets en kwam na 44 minuten op achterstand door een goal van Daniel James.

In de tweede helft ging Spurs in een hogere versnelling spelen en dat leverde prompt de gelijkmaker op. Hojbjerg schoot raak na voorbereidend werk van Lucas Moura. Reguilón voltooide vervolgens de comeback door een rebound te benutten, tot grote blijdschap van Conte.

Door de overwinning klimt Tottenham naar de zevende plaats. Het gat met de top-vier bedraagt vier punten. Donderdagavond speelt de ploeg van Conte in de Conference League tegen NS Mura. Leeds United is de nummer zeventien van de Premier League.