Status van Rensch bij Ajax is veranderd: 'Aan hem om hieruit te komen'

Status van Rensch bij Ajax is veranderd: 'Aan hem om hieruit te komen'

Gepubliceerd: dinsdag 23 november 2021 om 00:00di 23-11-2021 om 00:00

De status van Devyne Rensch bij Ajax is veranderd, maar trainer John Heitinga hoopt dat de verdediger zich herpakt. Rensch speelt tegenwoordig zijn wedstrijden voor Jong Ajax.

Tijdens de afwezigheid van Noussair Mazraoui deed Rensch het verdienstelijk in het eerste elftal, nu moet hij weer een stap terugzetten. "Wij ontvangen ze bij Jong met open armen", zegt Heitinga tegen ESPN.

"De jongens weten dondersgoed waarom ze hier zijn en zijn op de hoogte van de concurrentie in Ajax 1. Ze moeten speelminuten hebben. Devyne is een jonge speler die in een mooi proces zit. Het is aan hem om hier goed uit te komen. Vandaag heeft hij het naar behoren gedaan", zegt Heitinga.

"Wat de buitenwacht vindt, vind ik niet zo belangrijk. Intern weten we wat hij kan. Met Mazraoui en Jurriën Timber is er veel concurrentie. Als hij er moet staan, zijn er geen excuses", zegt Heitinga. Rensch speelde tegen Roda JC maar zestig minuten omdat hij met Ajax mee naar Istanbul gaat voor de Champions League-wedstrijd tegen Besiktas.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws