Vitesse-stunt ook onderwerp van gesprek in Chelsea-groepsapp: 'Geen fan van Spurs'

Vitesse-stunt ook onderwerp van gesprek in Chelsea-groepsapp: 'Geen fan van Spurs'

Gepubliceerd: dinsdag 23 november 2021 om 10:34di 23-11-2021 om 10:34

Huidig Engels international Mason Mount speelde slechts één seizoen voor Vitesse, maar zal de Arnhemmers nooit vergeten. Dat Tottenham Hotspur onlangs verloor van de Arnhemmers, was dan ook groot nieuws bij rivaal Chelsea, waar Mount inmiddels een vaste waarde is geworden.

Vader Tony Mount vertelt aan de Gelderlander over het appcontact dat hij met zijn zoon had na de Conference League-stunt van Vitesse. Deze wedstrijd was ook bij de huidige Premier League-koploper onderwerp van gesprek. "Bij Chelsea zijn ze geen fan van Spurs, hè. Dus in de groepsapp van het team werd die zege van Vitesse ook al gevierd."

Mount senior is nog altijd dankbaar voor de kans die zijn zoon in het seizoen 2017/2018 kreeg. "Hij heeft geleerd voor zichzelf te zorgen. In het buitenland, met een taalbarrière. Dat wilde hij ook. Hij wilde uit de comfortzone van Chelsea. Hij is zelfredzaam geworden. Dat jaar Vitesse heeft van hem een man gemaakt." De inmiddels 22-jarige middenvelder kon het goed vinden met de stafleden en met zijn teamgenoten. "Thomas Buitink zit er nog. Mason vindt het mooi dat hij speelde tegen Tottenham."

Vader en zoon volgen de verrichtingen van Vitesse nog steeds op de voet vanuit Engeland. "We zien echt veel. En dan kijken we toch naar een mooi team. De passie, de positiewisselingen en dat jagen op de bal tegen Spurs was prachtig. Vitesse had eigenlijk allebei de wedstrijden moeten winnen." Dat dit in Londen niet lukte, heeft de kansen op Conference League-overwintering een stuk kleiner gemaakt. Mount senior gelooft er echter heilig in dat Vitesse kan stunten op bezoek bij Stade Rennes. "Vitesse heeft een buitenkans. Rennes is te pakken. Met een zege schrijft deze groep geschiedenis."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Vitesse alsnog door in de Conference League?

Ja
50%
Nee
50%
(1746 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws