Ejuke en trouwe achterban bezorgen Heerenveen alsnog fraaie cijfers na coronajaar

23 november 2021 om 11:15

SC Heerenveen heeft dinsdagochtend zijn jaarcijfers over het seizoen 2020/2021 bekendgemaakt. De Friezen hebben het sportief tegenvallende coronaseizoen toch nog afgesloten met klinkende cijfers: Heerenveen is liefst 2,8 miljoen euro in de plus geëindigd.

De huidige nummer tien van de Eredivisie heeft fors bezuinigd: waar het in 2019/2020 nog 19,5 miljoen euro aan uitgaven had, zakte deze kostenpost één jaar later onder de vijftien miljoen euro. De omzet bleef op hetzelfde niveau, mede doordat 8600 seizoenkaarthouders en een aantal sponsoren de club trouw bleven, ondanks het beperkte aantal wedstrijden dat ze konden bezoeken.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

Het operationele resultaat van circa -3 miljoen euro is gecompenseerd door steun van de overheid en het transferresultaat. De bij meer clubs bekende NOW- en TVL-regelingen hebben Heerenveen bijna 3,5 miljoen euro opgeleverd, terwijl Chidera Ejuke (CSKA Moskou, 11,5 miljoen euro) voor een grote transferklapper zorgde.

Directeur Cees Roozemond spreekt zijn dankbaarheid uit. "Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken, maar de steun en de loyaliteit van onze supporters, sponsoren, vrijwilligers en iedereen die achter de club is blijven staan, was de afgelopen tijd meer dan ooit onmisbaar", laat hij weten in een reactie via de Heerenveen-kanalen. "Ik ben er trots op dat onze trouwe achterban sc Heerenveen zo massaal is blijven steunen. Mede dankzij hen kunnen we optimistische cijfers presenteren over een loodzwaar coronajaar."