Kökcü luistert naar Slot en vader bij Feyenoord: 'Wilde ik nooit uit bijgeloof'

Kökcü luistert naar Slot en vader bij Feyenoord: 'Wilde ik nooit uit bijgeloof'

Gepubliceerd: woensdag 24 november 2021 om 08:32wo 24-11-2021 om 08:32

Orkun Kökcü is trots op de progressie die hij boekt sinds de komst van Arne Slot bij Feyenoord. De middenvelder voelt zich topfit, vertelt hij in een uitgebreid interview met Voetbal International.

Kökcü vertelt vaak in het kantoor van Slot te komen. De boodschap van de trainer aan het begin van het seizoen was helder: harder werken, meer doen. "Ik voelde dat zelf natuurlijk ook wel", reageert de international van Turkije, die na zijn EK-deelname met een achterstand aan de voorbereiding begon. "Dan kom je op een punt dat je dingen echt moet veranderen."

"Ik wilde alles op alles zetten. Dus ik ben extra gaan trainen en houd me strak aan de schema's die ik hiervoor krijg. En als ik mezelf nu terugzie, vind ik dat het er beter uitziet. Ook doordat ik nu met mijn sokken omhoog speel. Mijn vader zei dat eind vorig seizoen al. Doe dat nou eens, jongen. Ik wilde het nooit uit bijgeloof, totdat ik met sokken omhoog ook scoorde en assists gaf. Oké, dacht ik, daaraan ligt het dus ook niet."

Kökcü heeft zijn spel drastisch moeten veranderen. "Ik weet nu dat de manier hoe ik vroeger de rol van nummer 10 invulde tegenwoordig niet meer kan. (...) In het huidige topvoetbal zie je dat niet meer. Een aanvallende middenvelder moet aanvallen, maar tegelijkertijd wordt er ook van je verwacht dat je verdedigend je taken uitvoert. Ik kan dat nu."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws