De Boer tipt Ten Hag: 'Op het grote bord: jullie kunnen geschiedenis schrijven!'

De Boer tipt Ten Hag: 'Op het grote bord: jullie kunnen geschiedenis schrijven!'

Gepubliceerd: woensdag 24 november 2021 om 08:48wo 24-11-2021 om 08:48

Ajax moet alles blijven geven in de laatste twee groepswedstrijden van de Champions League-campagne. Dat vindt Ronald de Boer, die hoopt op een perfecte en historische score van achttien punten.

De Boer was in 1995 speler van het Ajax dat in een poule met Real Madrid, Ferencvaros en Grasshopper Zürich zestien punten haalde. "Op dat moment denk je dat zo'n puntentotaal nooit meer door een Nederlandse club wordt overtroffen", lacht Ronald de Boer in De Telegraaf. "Maar Ajax is op dit moment nog altijd foutloos en heeft de kans achttien punten te halen. Dat zou ik wel even op het grote bord schrijven als ik trainer van Ajax was: jullie kunnen geschiedenis schrijven!"

"Ik zou niet het hele elftal overhoop gooien, maar een aantal veranderingen zou ik wel begrijpen", vervolgt de analist. "Voor het groepsproces is het belangrijk dat er een bepaalde sfeer en energie ontstaat en dat jongens die later in het seizoen belangrijk kunnen worden speelminuten krijgen. Daar is de wedstrijd tegen Besiktas geschikt voor."

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft aangekondigd dat hij voor een paar nieuwe namen gaat kiezen tegen Besiktas. Het Algemeen Dagblad voorspelde woensdagochtend dat Perr Schuurs, Nicolás Tagliafico, Davy Klaassen en David Neres aan de aftrap zullen verschijnen. De Boer verwacht een overwinning in Istanbul. "Besiktas is al uitgeschakeld en zal snel de handdoek in de ring gooien als ze op achterstand komen, vermoed ik. Dan gaat de focus op de competitie."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt Besiktas - Ajax?

(3822 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws