'Nu ben ik hot, maar toen ik aankwam bij Feyenoord waren er twijfels'

'Nu ben ik hot, maar toen ik aankwam bij Feyenoord waren er twijfels'

25-11-2021 12:44 Laatste update: 12:50
46

Cyriel Dessers geniet van de samenwerking met Robin van Persie bij Feyenoord. Mede dankzij de hulp van de clubicoon is de 26-jarige Belg uitgegroeid tot supersub in De Kuip. Hij geniet van die status.

"50.000 supporters die je aanmoedigen en applaudisseren: dat heb ik nog nooit meegemaakt", vertelt Dessers aan Sporza. "Ik denk niet dat veel mensen dachten dat ik de beslissende goals zou maken voor Feyenoord toen ik als zestienjarige bij Tongeren in de vierde klasse speelde."

Dessers heeft baat bij de tips van Van Persie, die spitsentrainer is bij Feyenoord. "Ik ben opgegroeid met Van Persie in het shirt van Arsenal, Manchester United, Feyenoord en Oranje. Het is heel speciaal om met hem te werken. Ik probeer zijn tips te absorberen. Ik mag er niets van laten schieten."

De Belg geldt als supersub bij Feyenoord, maar hij blijft rustig onder alle aandacht. "Nu ben ik hot, maar ik neem het met een korreltje zout. Toen ik hier aankwam, waren er vraagtekens. En ik heb het gevoel dat ik ook in België nooit de vraagtekens volledig van me heb kunnen afschudden. Ik blijf er rustig bij."

Dessers houdt de opties wat betreft de toekomst opnieuw open. De Rotterdammers beschikken over een optie tot koop, maar hij ligt nog tot medio 2024 vast bij KRC Genk. "Als ze me nodig hebben, dan kan Genk op mij rekenen. Maar ik voel me ook heel goed bij Feyenoord. Ik weet het momenteel zelf ook helemaal niet."

Feyenoord neemt het donderdagavond in de Conference League op tegen Slavia Praag. De ploeg van coach Arne Slot heeft aan één punt genoeg om zich tot groepswinnaar te kronen.