Van Bronckhorst beleeft droomdebuut bij Rangers: 'Wat ik het mooist vond? Alles!'

26-11-2021 09:12
8

Giovanni van Bronckhorst debuteerde als trainer bij Rangers met een 2-0 overwinning op Sparta Praag. Daardoor spelen de Schotten ook volgend kalenderjaar in de Europa League en dat stemt de oefenmeester tevreden.

Na afloop werd Van Bronckhorst gevraagd wat hij het mooiste van de avond vond. "Alles!", zegt hij tegen BT Sport. "Ik ben heel trots op de jongens. We zaten vanaf minuut één in de wedstrijd, wisten ze goed onder druk te krijgen en speelden kansen bij elkaar. We hadden de wedstrijd in de eerste helft al kunnen winnen! Mijn spelers hebben het goed gedaan en bleven maar gaan."

De zege op Sparta Praag was een welkome opsteker voor Rangers, dat afgelopen weekend in de strijd om de League Cup nog verloor van Hibernian. Toen was Van Bronckhorst officieel nog geen trainer, maar hij was wel bij de wedstrijd aanwezig. "Verliezen is nooit leuk en de spelers zaten er ook even doorheen, maar ze wilden het ook graag goedmaken in de Europa League. Dat is gelukt."