PSV reageert op onrust rond Philips Stadion: 'Dat zijn geen supporters van ons'

PSV reageert op onrust rond Philips Stadion: 'Dat zijn geen supporters van ons'

Gepubliceerd: vrijdag 26 november 2021 om 10:11vr 26-11-2021 om 10:11

PSV kent de mensen die donderdagavond het Philips Stadion probeerden binnen te dringen tijdens de thuiswedstrijd tegen Sturm Graz (2-0) niet. Dat heeft een woordvoerster van de club laten weten.

De Eindhovense politie heeft tien mensen gearresteerd die het stadion binnen wilden komen door een hek te forceren. Dat lukte, mede door ingrijpen van de agenten, niet. Dat er problemen waren rond het stadion is teleurstellend voor PSV, juist omdat de sfeer bij aankomst van de spelers indrukwekkend was.

De spelersbus werd onthaald door ongeveer vijfhonderd fans. "Dat was georganiseerd en ging prima", zegt de woordvoerster tegen het Eindhovens Dagblad. "Toen het vuurwerk te lang aanhield, is de groep die de actie had georganiseerd weggegaan. Een groep die overbleef, probeerde het stadion in te komen. Dat hebben we weten te voorkomen. De mensen die dat deden kennen we niet, het zijn geen PSV-supporters."

PSV won in het stadion met 2-0 van Sturm Graz. Daardoor is de formatie van trainer Roger Schmidt nog altijd in de race voor overwintering in de Europa League. Een gelijkspel bij Real Sociedad over twee weken volstaat.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Europa League PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws