Ook debutant Howe kan tij nog niet keren bij steenrijk Newcastle: Arsenal te sterk

Ook debutant Howe kan tij nog niet keren bij steenrijk Newcastle: Arsenal te sterk

27-11-2021 15:24
20

Arsenal kruipt weer richting de top-vier van de Premier League, terwijl Newcastle United nog altijd wacht op zijn eerste competitiezege van het seizoen. The Gunners herpakten zich na de dikke 4-0 nederlaag tegen Liverpool en verpestten het Newcastle United-debuut van manager Eddie Howe.

Deze werd na de geruchtmakende overname van The Magpies aangesteld als opvolger van Steve Bruce, maar moest de eerste wedstrijd tegen Brentford nog missen, wegens een positieve coronatest. In Noord-Londen zag Howe hoe Arsenal en Newcastle United elkaar een klein uur lang op 0-0 hielden. Een schitterende save van Aaron Ramsdale en de lat hielden Jonjo Shelvey van de 0-1 af, aan de overkant schoot Pierre-Emerick Aubameyang op de paal.

Na rust brak Arsenal alsnog de ban. Bukayo Saka nam een subtiel passje van Nuno Tavares in ontvangst en passeerde Martin Dúbravka in de verre hoek. Nog geen tien minuten later werd het ook 2-0, na een knappe volley van de net ingevallen Gabriel Martinelli. Die dreunen kwam Newcastle United niet meer te boven.

De sinds kort rijkste club ter wereld blijft na dertien speelrondes onderaan staan, met zes punten en nul overwinningen. Arsenal daarentegen heeft sinds eind augustus alleen van Manchester City en Liverpool verloren en komt voorlopig in punten gelijk met nummer vier West Ham United.