Verbijstering in ESPN-studio na PEC-RKC: 'Eén mazzel: andere ploeg nóg slechter'

27 november 2021 om 22:26

PEC Zwolle en RKC Waalwijk hebben de kijkers én de analisten van De Eretribune zaterdagavond niet bepaald vermaakt. Mede doordat Daishawn Redan een strafschop hoog over schoot, kreeg 'de slechtste wedstrijd van het seizoen' een 0-0 eindstand.

In de ESPN-studio werd al snel geconcludeerd dat de slechtste wedstrijd van het Eredivisie-seizoen tot dusver zaterdagavond in Zwolle werd gespeeld. "Zo'n penalty is wel meteen het begin van je documentaire, als je straks gedegradeerd bent", liet Algemeen Dagblad-journalist Sjoerd Mossou zich ontvallen. "Niet zo'n klein beetje over ook hè?", vulde Arnold Bruggink aan, doelend op de misser van Redan. "Dit was echt..."

Ook het interview met Mustafa Saymak wekte bevreemding. De aanvallende middenvelder is normaal gesproken de eerste penaltynemen, maar had naar eigen zeggen kramp aan zijn voet en liet het aan Redan. "Kramp in zijn voet. Ik heb overal kramp gehad, maar in mijn voet...", aldus Kwakman. "Hij legt het netjes uit, maar PEC had één mazzel: dat er een ploeg op het veld stond die nog twee keer zo slecht was."