Drie promovendi in het linkerrijtje: Go Ahead laat Willem II verder wegzakken

Drie promovendi in het linkerrijtje: Go Ahead laat Willem II verder wegzakken

27-11-2021 23:17 Laatste update: 27-11-2021 23:17
41

De vrije val van Willem II gaat onverminderd verder na de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De Tricolores verloren thuis met 0-1, waardoor Go Ahead over Willem II heen het linkerrijtje in klimt en de Tilburgers juist afzakken naar het rechterrijtje.

Willem II won eind september van PSV en stond toen tweede in de Eredivisie, maar kon dat kunstje in de daaropvolgende zeven wedstrijden niet herhalen. De Tilburgers begonnen echter vol goede moed aan de wedstrijd tegen Go Ahead. Ché Nunnely, Dries Saddiki en Mats Köhlert verzorgden de eerste speldenprikken en Derrick Köhn trof de lat. Go Ahead vocht zich echter terug in de wedstrijd: Jay Idzes leek te scoren, maar zijn kopbal werd van de lijn gehaald.

Direct na rust werd de wedstrijd alsnog opengebroken door de gasten. Luuk Brouwers en Martijn Berden zetten de aanval op, Boyd Lucassen wist Timon Wellenreuther te passeren: 0-1. Willem II probeerde weer de aanval te zoeken, maar creëerde slechts een handjevol kansen. Köhn was wederom het dichtst in de buurt van een goal, maar Warner Hahn hield de bezoekers op de been.

De nummer twee van de vorig Keuken Kampioen Divisie-jaargang staat nu op een keurige achtste plek, met twintig punten uit veertien wedstrijden. Willem II heeft twee plekken minder en staat twee plekken lager. Opmerkelijk genoeg staan er met SC Cambuur en NEC nóg twee promovendi in het linkerrijtje.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie