Feyenoord-talent Bannis uit twijfels: 'Ik scoor, wat doe ik dan verkeerd?'

Feyenoord-talent Bannis uit twijfels: 'Ik scoor, wat doe ik dan verkeerd?'

Gepubliceerd: zondag 28 november 2021 om 09:43zo 28-11-2021 om 09:43

Laatste update: zondag 28 november 2021 om 09:55zo 28-11-2021 om 09:55

Naoufal Bannis komt ook onder Arne Slot nauwelijks aan de bak bij Feyenoord. De negentienjarige aanvaller heeft het moeilijk met zijn bijrol, maar hij laat de moed nog niet zakken, vertelt hij aan FunX.

Bannis klopt al sinds 2019 op de deur bij Feyenoord. Hij werd door Jaap Stam overgeheveld naar de A-selectie, maar toen Dick Advocaat het overnam moest hij terug naar het tweede. "Ik had wedstrijden in het eerste gespeeld en dan moet je terug naar de jeugd. Ik had een tijdje nodig om dat te verwerken. Door blessures bij het eerste elftal mocht ik weer meetrainen. Advocaat kwam naar mij toe: je kunt toch zo goed voetballen, laat het maar zien. Toen was ik wel echt gedreven."

Bannis maakte vervolgens ook zijn eerste doelpunt voor de Rotterdammers, in november 2020 tekende hij de winnende tegen FC Emmen. "Dat moment ga ik niet meer vergeten. Het dak ging eraf, iedereen was aan het schreeuwen." Meer kansen bleven echter uit. "Die periode was wel leerzaam. Advocaat gaf aan dat ik er nog niet klaar voor was, ook in de media. Ik was fysiek toen nog niet sterk en ik kreeg ook best veel kritiek. Ik was pas zeventien jaar, dus het raakte me af en toe wel."

In januari 2021 werd Bannis verhuurd aan FC Dordrecht. "Ik heb daar veel minuten en mijn doelpunten gemaakt." Hij hoopte dan ook op een nieuwe kans onder Arne Slot bij Feyenoord. "Een maand voor de voorbereiding ben ik al voor mijzelf gaan trainen. In de testen en de data stak ik er ook bovenuit tijdens de conditionele trainingen. In de voorbereiding maakte ik vervolgens de winnende tegen een tegenstander als Atlético."

Toch verdween Bannis weer naar de achtergrond toen het seizoen eenmaal begonnen was. "Natuurlijk zijn er momenten dat je gaat twijfelen", beeamt hij. "Ik was topscorer van de voorbereiding. Wat doe ik dan verkeerd? Je blijft een mens met emoties. Het is nu lastig, maar ik blijf gedreven en gemotiveerd wachten op die ene kans om het waar te maken." 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Breekt Bannis nog door bij Feyenoord?

Ja
32%
Nee
68%
(1692 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws