Ten Hag steunt Tadic: Voor de uitstraling van de Eredivisie is het megaslecht

Ten Hag steunt Tadic: "Voor de uitstraling van de Eredivisie is het megaslecht"

28-11-2021 15:48 Laatste update: 16:24
94

Erik ten Hag deelt de vernietigende kritiek van Dusan Tadic op het kunstgras in de Eredivisie. 'Het hoort niet', vindt de trainer van Ajax na de nipte zege op Sparta (0-1).

Ten Hag wilde aanvankelijk niet al te diep ingaan op de staat van het Sparta-veld. "Ik deel de kritiek van Tadic, maar ik praat er niet over", zei hij tegenover de NOS. "Wij moeten gewoon winnen en dan maakt het niet uit of het regent, de zon schijnt of we op gras of kunstgras spelen. Je moet onverstoorbaar zijn."

Maar, zo maakt hij duidelijk op de persconferentie, Ten Hag is absoluut geen voorstander van kunstgras. "Het hoort gewoon niet in deze competitie. Voor de uitstraling van de Eredivisie is het megaslecht. Het moet zo snel mogelijk in de ban worden gedaan. We zijn aan het strijden met Portugal om de zesde plaats in Europa, dan moet je niet op kunstgras willen spelen. Dat moet afgelopen zijn."

De laatste jaren stapten meerdere clubs over van kunstgras naar natuurgras. Op dit moment zijn er nog drie clubs in de Eredivisie die op de plastic sprieten spelen: Heracles Almelo, Sparta en SC Cambuur. De Rotterdamse club heeft de intentie om zo snel mogelijk over te stappen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie