Van Leer over Ajax: 'Als je niet levert, pakken ze de volgende en dat deden ze'

Van Leer over Ajax: 'Als je niet levert, pakken ze de volgende en dat deden ze'

28-11-2021 16:13
6

Door de blessure van Maduka Okoye mocht Benjamin van Leer ruim een uur meespelen tegen zijn oude club Ajax. Voor de 29-jarige doelman is het ruim een jaar geleden dat hij voor het laatst keepte. 25 november 2020 om precies te zijn, thuis tegen Heracles Almelo.

Na 24 minuten kreeg Van Leer het sein om in te vallen. "Ja, dat was even schakelen", zegt hij tegen RTV Rijnmond. "Maar je moet er altijd klaar voor zijn. Ik hoorde van de dokter dat Okoye gewisseld zou kunnen worden. Dan is het de knop omzetten en gaan. Hoe het ging? Dat is lastig. Het was in het begin wennen. Het liefste wil ik opbouwen, maar dat was in deze wedstrijd moeilijk. Ik moet de beelden nog bekijken en ben altijd kritisch, dus laat ik even wachten met mijn oordeel. De trainers waren volgens mij tevreden. Je moet altijd beter willen, we gaan het zien."

Van Leer komt bij Ajax vandaan en slaagde daar niet. "Ik heb geen wraakgevoelens richting Ajax. Bij Ajax is het zo dat als je niet levert wat zij willen, onder welke omstandigheden dan ook, dan pakken ze de volgende. En dat hebben ze bij mij gedaan. Ik heb geen wraakgevoelens. Ik wil laten zien wat ik in mijn mars heb en dat is meer dan wat ik vorig jaar heb laten zien."

Feit is dat Van Leer opnieuw tweede keeper is. "Ik heb twee keepers voor me gehad: Andre Onana en Maduka Okoye. Je kunt het beter treffen qua concurrenten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie