Amateurclubs niet voor één gat te vangen: doordeweeks trainen om 5.30 of 7.00 uur

Amateurclubs niet voor één gat te vangen: doordeweeks trainen om 5.30 of 7.00 uur

28-11-2021 18:00
51

De nieuwe coronamaatregelen zijn een klap voor het amateurvoetbal, maar veel clubs zijn niet voor één gat te vangen. Hoofdklasser Silvolde (Gelderland) en derdeklasser Sneek Wit Zwart (Friesland) gaan in de vroege ochtend trainen.

Vrijdagavond maakten demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge bekend dat veel sectoren vanaf zondag tussen 17.00 uur tot 5.00 uur dicht moeten. Het gaat om onder meer de amateursport. De maatregel duurt minimaal drie weken.

In Silvolde laat men zich niet kisten. "Dinsdag- en donderdagochtend kan er om 7 uur 's ochtends getraind worden, woensdagmiddag om 15 uur en ook op zaterdagmiddag is er een mogelijkheid", vertelt trainer Stéven Verheijen aan de Gelderlander. "De jongens zijn er blij mee."

Sneek Wit Zwart, dat eerste staat in de 3e Klasse A, heeft de training verplaatst naar 05.30 uur. 'De nieuwe coronamaatregelen noodzaken ons vlaggenschip om in de vroege ochtend te trainen. Het team is volop in de kampioensrace, nadat zaterdag de negende overwinning op rij werd geboekt', aldus de club.

Het is nog niet bekend of de competities doorgaan. De KNVB worstelt met de situatie dat er niet meer getraind mag worden na 17.00 uur, maar amateurwedstrijden door het ochtend- of middagtijdstip 'gewoon' kunnen plaatsvinden. 'Voeg of laat is het spelen van wedstrijden in het weekend niet meer verantwoord als hier niet voor kan worden getraind', aldus de voetbalbond.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie