Hake spreekt duidelijke taal over FC Utrecht-situatie van matchwinner Dalmau

Hake spreekt duidelijke taal over FC Utrecht-situatie van matchwinner Dalmau

28-11-2021 18:33
23

René Hake draait er niet omheen als het over Adrián Dalmau gaat. De Spaanse spits komt niet aan de bak bij FC Utrecht, maar was tegen Heracles Almelo goud waard. Hij scoorde, ietwat gelukkig, in blessuretijd: 1-0.

Dalmau moet er hard aan trekken om aan zijn minuten te komen bij Utrecht. "Het is heel simpel: wij kiezen voor Douvikas als spits. Die had er vandaag ook een paar kunnen maken, maar je weet dat je Dalmau achter de hand hebt. Dit was het moment om hem te brengen", zegt Hake tegen ESPN. Dalmau, die in de belangstelling staat van Spaanse clubs, heeft overigens geen ruzie met Hake. "Nee, tussen ons is er niets. Hij moet er staan als we hem nodig hebben."

Over Remco Balk is Hake positief. De aanvaller was tegen Heracles een paar keer dicht bij een doelpunt. "Het is een grote kwaliteit van hem dat hij altijd onderweg is, lastig is en overal tussen zit."

"Hij heeft een goede voorbereiding gehad, maar hij is flink ziek geweest. De negentig minuten die hij bij Jong Utrecht speelde waren echt een aanslag. Hij komt er nu een beetje doorheen. Hij gaat wel scoren hoor, daar ben ik van overtuigd."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie