Mertens-show in Stadio Diego Armando Maradona: Napoli verstevigt koppositie

Mertens-show in Stadio Diego Armando Maradona: Napoli verstevigt koppositie

28-11-2021 22:39
19

SSC Napoli is na zondagavond de enige koploper van de Italiaanse Serie A. Dankzij een uitblinkende Dries Mertens, die twee keer scoorde in Stadio Diego Armando Maradona, werd SS Lazio met 4-0 verslagen.

De fans in Napels kregen vooral in de eerste helft een fantastische voetbalvoorstelling van hun spelers. Na zeven minuten opende Piotr Zielinski de score al en drie minuten later verdubbelde Dries Mertens de marge al. De kleine Belg speelde sowieso een fantastische wedstrijd en bekroonde dat na een klein half uur voetballen in het voormalige San Paolo-stadion.

Op dat moment kreeg hij de bal namelijk voor de rechtervoet op een meter of 25 van het doel en besloot hij om de verre hoek te zoeken. Mertens slaagde op fabelachtige wijze in die opzet, maakte er daarmee 0-3 van en kreeg het adorerende publiek op de banken. Het arme Lazio kon alleen maar hopen dat de schade niet al te ver opliep en dat was uiteindelijk ook zo.

De wil om er een monsterscore van te maken was namelijk niet aanwezig bij Napoli en dus werd er via Fabian Ruiz in de slotfase nog maar één goal bij gemaakt: 4-0. Daarmee is Napoli nu de enige koploper van de Serie A. Het staat drie punten voor op AC Milan, de nummer twee die zondag verrassend verloor van Sassuolo. Internazionale is derde op vier punten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie