Fraser komt op voor Van Gaal: 'Dat kan alleen in Nederland, echt bizar'

Fraser komt op voor Van Gaal: 'Dat kan alleen in Nederland, echt bizar'

29-11-2021 07:10 Laatste update: 07:16
20

Louis van Gaal verdient meer respect en waardering, vindt Henk Fraser. De Sparta-trainer en assistent-bondscoach van het Nederlands elftal ontfermde zich rond de beslissende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen over de gekwetste bondscoach.

Van Gaal brak zondagavond een botje in zijn heup, werd maandag door Fraser in een karretje het trainingsveld opgereden en zat dinsdagavond tijdens Nederland - Noorwegen in een skybox van De Kuip voortdurend te bellen met zijn assistent.

"Ik heb veel respect voor Van Gaal", reageert Fraser in een interview met Trouw. "Hij had veel pijn, maar wist niet van opgeven. Dat hij door een deel van de analisten dan toch nog wordt afgebrand, dat kan alleen in Nederland. Echt bizar."

In de tussentijd heeft Fraser ook heel andere zorgen: Sparta staat na een slechte competitiestart op de zestiende plaats in de Eredivisie. De trainer is naar eigen zeggen 'niet bang' dat zijn dubbelfunctie tegen hem gaat werken.

"Sparta kan ook profiteren van deze situatie. Ik doe weer nieuwe inzichten op, dat maakt iedereen beter", stipt Fraser aan. "Ik loop al wat jaartjes mee. De knop Oranje-Sparta zet ik makkelijk om. Of denk je echt dat ik tegen mijn spelers heb gezegd dat ze sommige Ajacieden minder hard moeten aanpakken?"

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie