Waterreus 'dankbaar': 'Moeten in Eindhoven kampioen worden tegen dat Ajax'

Waterreus 'dankbaar': 'Moeten in Eindhoven kampioen worden tegen dat Ajax'

30-11-2021 19:26
70

Ronald Waterreus ziet dat de hele Eredivisie profiteert van de goede prestaties van Ajax in de Champions League. De voormalig doelman van PSV ziet de andere Nederlandse topclubs zich optrekken aan het niveau van de Amsterdammers.

"Hoewel Ajax het in de Champions League doet en die andere clubs op een beduidend niveau lager, is er zeker vooruitgang geboekt bij verschillende clubs", zegt Waterreus tegen Ziggo Sport over de Europese prestaties van PSV, Feyenoord, AZ en Vitesse. "En daar hebben we nu met zijn allen echt wel profijt van."

Volgens Waterreus mogen de andere clubs Ajax dankbaar zijn. "Ja, zeker. Ajax won de Champions League in 1995. Als wij toen in Eindhoven kampioen wilden worden, moesten we toch kampioen worden tegen het Ajax dat de Champions League had gewonnen. Dus dat betekent wel dat je zelf naar dat niveau toe moet, anders kom je er niet. Dat geldt nu voor de andere clubs."

"Ik vind ook wel dat je daar iets van terugziet in hoe er Europees gespeeld wordt", vervolgt de zevenvoudig international. "Ik denk dat Vitesse daar misschien wel het beste voorbeeld van is. Tegen clubs als Spurs en Rennes blijven ze echt behoorlijk overeind. Dat is toch wel heel knap."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie