Amateurclub wil na 17.00 uur spelen en meldt wedstrijd aan als demonstratie

Amateurclub wil na 17.00 uur spelen en meldt wedstrijd aan als demonstratie

01-12-2021 09:25 Laatste update: 09:38
186

De Leidse amateurclub LSVV'70 doet er alles aan om aanstaande zaterdag te kunnen voetballen. De Vrouwen 1 spelen om 16.30 uur tegen Lugdunum, is althans de bedoeling. Door de nieuwe coronamaatregelen mag er na 17.00 uur niet meer gesport worden en daarom is de wedstrijd aangemerkt als demonstratie.

Het bericht van LSVV is met een knipoog, maar de boodschap is serieus. Het gaat de club namelijk om het belang van bewegen en een gezonde leefstijl. "De coronamaatregelen zijn nodig, daar willen we niet aan twijfelen. Maar deze maatregel maakt het voor veel mensen onmogelijk om te sporten, terwijl sporten volgens mij op de lange termijn juist de oplossing voor deze pandemie is", zegt trainer Wietse Jelles tegen Sleutelstad.

Jelles gaat zich woensdagochtend bij het politiebureau melden om de demonstratie aan te kondigen. 'De betoging wordt om 16.30 uur afgekondigd door een in het zwart geklede coördinator op een afgebakend veld', schrijft de club in de aanvraag, doelend op de scheidsrechter.

'De coördinator voert vocaal en met de fluit de boventoon. Overige deelnemers uiten zich vocaal met min of meer eensluidende kreten. We verwachten dat een deel van de massa na de demonstratie niet tevreden met het resultaat zal zijn, maar er wordt geen grensoverschrijdend gedrag verwacht.'

Het is de vraag wat de gemeente Leiden met de aanvraag gaat doen. De politie kan de demonstratie niet verbieden, dat kan alleen de burgemeester wanneer hij vindt dat de volksgezondheid op het spel staat of onrust verwacht. "Maar als ik naar de demonstratie kijk dan zie ik geen enkele reden voor de burgemeester om dit te verbieden", zegt Jelles.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie