PEC Zwolle komt met zorgwekkend bericht en heeft het financieel moeilijk

PEC Zwolle komt met zorgwekkend bericht en heeft het financieel moeilijk

Gepubliceerd: woensdag 1 december 2021 om 18:10wo 01-12-2021 om 18:10

PEC Zwolle heeft over het afgelopen seizoen een minder negatief resultaat geboekt dan waar rekening mee is gehouden. Dat klinkt positief, maar er is ook slecht nieuws. PEC heeft het namelijk zwaar.

PEC hield rekening met een negatiever financieel resultaat, maar de toekomst ziet er minder rooskleurig uit. De club schrijft dat de financiële situatie 'niet goed te noemen' is. 'Simpel gezegd; de kosten zijn beduidend hoger dan de inkomsten en om dat verschil te dekken is de club op dit moment te sterk afhankelijk van transferinkomsten en kapitaalinjecties', schrijft de club op de clubsite. 

'Ook kan geconcludeerd worden dat het groeiplan 'wat goed is moet beter' niet heeft uitgepakt zoals verwacht en de club in een lastige financiële positie heeft gebracht. Nu de dekking vanuit kapitaalinjecties en resultaten uit uitgaande transfers vooralsnog achterwege blijven, is de club hard bezig met nieuw beleid. Het maakt daarbij financieel een pas op de plaats om zodoende zo snel mogelijk weer een gezonde bedrijfsvoering te realiseren', vervolgt PEC.

Het belangrijkste doel van PEC voor dit seizoen is handhaving in de Eredivisie. De club staat na veertien wedstrijden op de laatste plaats en heeft slechts vijf punten. Het verschil met nummer zestien Sparta is vijf punten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws