Man United kondigt verrassende Carrick-exit aan: 'Ik heb lang na moeten denken'

Man United kondigt verrassende Carrick-exit aan: 'Ik heb lang na moeten denken'

Gepubliceerd: donderdag 2 december 2021 om 23:52do 02-12-2021 om 23:52

Laatste update: vrijdag 3 december 2021 om 01:01vr 03-12-2021 om 01:01

Michael Carrick vertrekt bij Manchester United, zo is duidelijk geworden na de overwinning op Arsenal (3-2). De oud-middenvelder zat de afgelopen duels als interim-trainer op de bank bij The Red Devils en was daarvoor de assistent van Ole Gunnar Solskjaer. Die rol zou Carrick opnieuw gaan vervullen door de komst van Ralf Rangnick, maar dat ziet hij toch niet zitten.

Via de clubkanalen maakt United bekend dat Carrick vertrekt bij zijn jeugdliefde. "Na lang nadenken heb ik besloten dat dit het juiste moment is om de club te verlaten", legt de Engelsman uit. "Ik wil Ralf, de staf, de spelers en de fans het allerbeste wensen voor de toekomst."

Director of Football John Murtough baalt van het vertrek van Carrick. "Hoewel we het jammer vinden om hem te zien vertrekken, respecteren en begrijpen we deze beslissing van Michael. Hij zal de boeken ingaan als een uitstekende coach die enorm hard heeft gewerkt onder twee managers. We zijn dankbaar voor het leiderschap dat Michael tijdens deze overgangsperiode geeft getoond."

Carrick was sinds 2018 actief als assistent-trainer op Old Trafford. De 34-voudig international stond in de laatste drie duels als interim-manager voor de groep bij Manchester United. In al die wedstrijden wist hij een resultaat te boeken. Nu zal Rangnick dus het stokje overnemen. Het is nog onduidelijk waar de toekomst van Carrick ligt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws