Grim over verloren 'wedstrijd op zich' tegen Ajax: 'Gaan we niet analyseren'

Grim over verloren 'wedstrijd op zich' tegen Ajax: 'Gaan we niet analyseren'

Gepubliceerd: vrijdag 3 december 2021 om 07:28vr 03-12-2021 om 07:28

Willem II-trainer Fred Grim wil niet te lang stilstaan bij de kansloze nederlaag tegen Ajax van donderdagavond. De Tricolores probeerden met een behoudende tactiek om de schade beperkt te houden, maar stonden binnen de kortste keren met 3-0 achter en verloren uiteindelijk met 5-0.

Grim kreeg na afloop van Omroep Brabant de vraag of deze wedstrijd zo snel mogelijk vergeten diende te worden. "Daar ben ik al mee begonnen", counterde de oud-doelman van onder meer Ajax. "We gaan deze wedstrijd niet analyseren, niet met de hele groep beelden terugkijken. Misschien dat ik er individueel nog wat uitpak, daarmee kun je spelers beter maken. Maar de focus gaat vol richting Cambuur (dat op vrijdag 10 december naar Tilburg komt, red.)."

De uiteindelijke nederlaag was volgens Grim een ingecalculeerde. "Dit is een wedstrijd op zich, dat meen ik echt. We hebben het op een bepaalde manier geprobeerd. Dat kan lukken, maar dan moet je heel lang de nul houden. En dan moet Ajax ongeduldig worden en risico gaan nemen. Maar we kregen te snel goals tegen, waardoor je er niet meer een echte wedstrijd van hebt kunnen maken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws