Ajax-goal afgekeurd door Van de Graaf: 'Wij zijn er om spelregels toe te passen'

Ajax-goal afgekeurd door Van de Graaf: 'Wij zijn er om spelregels toe te passen'

Gepubliceerd: vrijdag 3 december 2021 om 10:16vr 03-12-2021 om 10:16

Scheidsrechter Edwin van de Graaf heeft tekst en uitleg gegeven over het afkeuren van de 4-0 van Ajax tegen Willem II. Sébastien Haller stond buitenspel toen hij die maakte, maar kreeg de bal van een Tricolore en dus begreep niemand waarom de treffer werd afgekeurd.

Een duidelijk verhaal over het afkeuren wist Van de Graaf niet te geven. "Is dit een actie waar hij (Saddiki, de Willem II'er die Haller 'aanspeelde', red.) reageert op de pass of doet hij bewust een poging om de bal die kant op te spelen?", zegt de arbiter in gesprek met ESPN. "Dat zijn allemaal zaken waar je rekening mee moet houden. We gaan dit in Zeist ook bespreken en dan zullen er argumenten voor en tegen komen. Het blijft altijd lastig, zeker buitenspel."

De scheidsrechter zei er geen problemen mee te hebben om het doelpunt af te keuren. "Ik zie het liefst alleen maar doelpunten, maar wij zijn er voor om spelregels toe te passen. De goals moeten volgens de regels worden goedgekeurd of afgekeurd en daar blijft soms discussie over. Dat is een interpretatieding en dat is ook de reden waarom we naar het scherm lopen. Iedere situatie waarbij je moet interpreteren moet door de scheidsrechter bekeken worden."

Het afkeuren an sich deerde Ajax uiteindelijk niets. De Amsterdammers wonnen met 5-0 en alleen Haller zal balen van de situatie. Hij pikte geen doelpuntje mee.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws