PSV-ziekenboeg stroomt leeg: Gakpo, Madueke en Teze weer inzetbaar

PSV-ziekenboeg stroomt leeg: Gakpo, Madueke en Teze weer inzetbaar

03-12-2021 14:28
86

PSV ziet de ziekenboeg leegstromen in aanloop naar de belangrijke Eredivisie-wedstrijd tegen FC Utrecht. Trainer Roger Schmidt kan zondag weer een beroep doen op Jordan Teze, Cody Gakpo en Noni Madueke, zo maakte hij bekend op het persmoment, meldt het Eindhovens Dagblad.

Vooral de terugkeer van die laatste twee is uitstekend nieuws voor PSV. Gakpo was goed voor drie goals en zeven assists in negen Eredivisie-optredens, maar hij kwam sinds 21 oktober niet meer in actie vanwege een enkelblessure. Ook Madueke zit in de lappenmand sinds het Europa League-duel met AS Monaco. De Engelse aanvaller kampte met een hamstringkwetsuur. Of de steunpilaren meteen in de basis kunnen beginnen, is nog wel de vraag.

De afgelopen duels namen Ritsu Doan en Bruma de honneurs waar in de PSV-aanval. Zij maakten een goede indruk. Bruma tekende in de laatste vier duels zelfs voor vier treffers en een assist.

Volgens het ED is het nog de vraag of Philipp Max inzetbaar is. De Duitse linksback is inmiddels uit quarantaine, maar zijn coronabesmetting heeft er flink ingehakt en hij kon nog niet volledig aansluiten op de training. Mauro Júnior is, net als in de voorbije duels, zijn logische vervanger. Maximiliano Romero is op de weg terug, maar voor hem komt het treffen met Utrecht te vroeg.

PSV en Utrecht zijn de nummers drie en vier van de Eredivisie. Het verschil tussen beide ploegen is vijf punten. Vijf dagen na het treffen met de Domstedelingen wacht het beslissende duel met Real Sociedad in de Europa League.