Breaking news

Bericht vanuit Amsterdam: Eriksen traint voorlopig met Jong Ajax mee

Kritiek op Zirkzee bij Anderlecht, Kompany duidelijk: 'Ik vergeet dat niet'

Kritiek op Zirkzee bij Anderlecht, Kompany duidelijk: 'Ik vergeet dat niet'

Gepubliceerd: vrijdag 3 december 2021 om 21:25vr 03-12-2021 om 21:25

Laatste update: vrijdag 3 december 2021 om 22:03vr 03-12-2021 om 22:03

Joshua Zirkzee blijft het vertrouwen genieten van coach Vincent Kompany. De spits heeft het knap lastig om week na week te overtuigen, maar blijft wel kansen krijgen. Kompany blijft het vertrouwen uitspreken in de Nederlander.

Zirkzee begon goed aan zijn periode bij Anderlecht, maar krijgt de laatste weken kritiek van buitenaf. Ondanks die kritiek blijft Kompany hem opstellen. "Tegenover zijn verbeterpunten staat een ongelooflijk pakket aan talent", vertelt Kompany op een persconferentie.

En dat talent is goed genoeg om door te breken bij Anderlecht, oordeelt Kompany. "Joshua heeft dit seizoen al veel gescoord bij ons en de nationale ploeg (15 doelpunten, red.). Nog niet zo lang geleden maakte hij nog twee goals tegen OH Leuven. Niet slecht, hè."

Volgens Kompany wordt er te veel verwacht van Zirkzee. "Zijn leeftijd, 20 jaar, wordt soms vergeten. Ik vergeet dat niet. Daarom kijk ik ook naar prestaties op training en spreek ik niet over 'uit vorm zijn'. Joshua zal nog veel vooruitgang boeken", besluit hij.

Zirkzee kwam tot dusver negentien keer uit voor Anderlecht. Daarin was hij goed voor acht doelpunten en drie assists.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws