Tagliafico: 'Als ik Ten Hag was, zou ik meer praten met de spelers op de bank'

Tagliafico: 'Als ik Ten Hag was, zou ik meer praten met de spelers op de bank'

Gepubliceerd: zaterdag 4 december 2021 om 12:35za 04-12-2021 om 12:35

Laatste update: zaterdag 4 december 2021 om 17:48za 04-12-2021 om 17:48

Nicolás Tagliafico was lang dé linksback van Ajax, maar zit nu op de bank. Dat is even wennen voor de Argentijn, die hard werkt om weer terug te keren.

Tagliafico is slecht begonnen aan het seizoen en heeft zijn plek af moeten staan aan Daley Blind. "Ja, het is lastig, maar ik kan mijn eigen keuzes maken. Als het goede keuzes zijn en ik een heldere geest, een winnaarsinstelling heb en ik hard blijf werken, is het goed", zegt Tagliafico voor de camera van de NOS. "Ik denk dat we alle negatieve ervaringen moeten accepteren en we ervan leren. Het dwingt ons te groeien als mens en mentaal worden we er sterker van. Dit is de eerste keer in mijn carrière dat ik niet speel. Dat was in eerste instantie erg zwaar."

Tagliafico heeft naar eigen zeggen één keer met trainer Erik ten Hag gesproken. Wat er gezegd is? "Niks, dat het een goede ploeg is nu. Vanaf het begin dacht dat hij dat ik de transfermarkt op zou gaan, toen het seizoen begon was de ploeg eigenlijk al samengesteld. Nu ben ik weer terug bij af. Ik heb hier drie jaar alle wedstrijden gespeeld. Maar zoals ik zei, ik moet een positieve kijk hebben op mijn beslissingen."

Hoe kijkt Tagliafico na een kleine vier jaar naar Ten Hag? "We hebben een sterke ploeg onder hem. Als ik hem was, zou ik meer praten met de spelers die op de bank zitten, dat vind ik belangrijk. November, december en januari zijn zware maanden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws