Breaking news

Bericht vanuit Amsterdam: Eriksen traint voorlopig met Jong Ajax mee

Van Bronckhorst wint weer en evenaart Rangers-prestatie uit 1969/70

Van Bronckhorst wint weer en evenaart Rangers-prestatie uit 1969/70

Gepubliceerd: zondag 5 december 2021 om 07:08zo 05-12-2021 om 07:08

Giovanni van Bronckhorst blijft maar winnen als manager van Rangers FC. In eigen huis versloeg de Schotse koploper Dundee met 3-0.

De voormalig Feyenoord-trainer begon zijn avontuur in Glasgow met een zege op Sparta Praag in de Europa League, waarna in de Premiership Livingston en Hibernian werden verslagen. Door ook Dundee te verslaan, is Van Bronckhorst de eerste manager van Rangers die zijn eerste vier competitieduels wint sinds het seizoen 1969/1970.

"We hebben gecontroleerd. Dat is ook wat je wil als je thuis speelt", zegt Van Bronckhorst na de zege op Dundee op de clubsite. "We hebben veel kansen gecreëerd en we hebben weinig kansen weggegeven. We hebben het goed gedaan, ook omdat we naar de vierde goal op zoek bleven gaan."

"Ik begin dingen terug te zien waar we op getraind hebben. We werken hard aan ons veldspel en aan de snelheid van passing. Helemaal tegen ploegen die zich goed organiseren. Hoe langer we speelden, hoe meer ruimte we kregen. Als we het spel snel verplaatsten, domineerden we echt", aldus Van Bronckhorst.

Rangers gaat met 39 punten aan kop in de Premiership. De voorsprong op aartsrivaal Celtic bedraagt zeven punten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws