'Brands vertrekt na drie jaar met onmiddellijke ingang bij Everton'

'Brands vertrekt na drie jaar met onmiddellijke ingang bij Everton'

05-12-2021 16:16 Laatste update: 16:29
122

Marcel Brands vertrekt bij Everton. Volgens Nederlandse en Engelse media heeft de 59-jarige director of football overeenstemming bereikt over het ontbinden van zijn contract.

Brands lag vanwege de slechte prestaties van Everton al langer onder vuur. Een supporter wees hem na de wedstrijd tegen Liverpool zelfs als directe schuldige aan, maar niet alleen op het veld waren er problemen. Ook bestuurlijk ging er het een en ander mis. Brands was geen voorstander van de komst van Rafa Benitez, die tegen zijn zin werd aangesteld. Ook de relatie met eigenaar Farhad Moshiri zou behoorlijk onder druk hebben gestaan omdat clubs met hem onderhandelden en niet met Brands.

De Telegraaf meldt dat Everton en Brands akkoord zijn over het afkopen van het contract, dat nog tot 2024 doorliep. Brands werd in 2018 aangesteld als director of football, de Engelse benaming voor technisch directeur. Hij was hiervoor acht jaar in die functie werkzaam voor PSV.

Brands werd aangesteld om met Everton de Premier League-top aan te vallen. Gesteund door de rijke eigenaren kreeg hij een behoorlijk aantal miljoenen tot zijn beschikking voor versterkingen, maar het is de club niet gelukt de torenhoge ambitie waar te maken.

Brands werkte in Nederland naast PSV ook voor RKC Waalwijk (als commercieel, technisch en algemeen directeur) en AZ.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie