Slot prijst 'international' van Feyenoord: 'Ongelooflijk tevreden over hem'

Slot prijst 'international' van Feyenoord: 'Ongelooflijk tevreden over hem'

Gepubliceerd: zondag 5 december 2021 om 19:58zo 05-12-2021 om 19:58

Arne Slot is 'ongelooflijk tevreden' over Tyrell Malacia. De linksback van Feyenoord haalde de laatste weken niet zijn hoogste niveau, maar de trainer neemt Malacia niets kwalijk.

ESPN-verslaggever Hans Kraay jr. wees Slot er na Feyenoord - Fortuna Sittard (5-0) op dat Malacia soberder speelde dan normaal. "Als international word je kritischer bekeken. Dat is volledig terecht", zegt hij. "Als trainer van Feyenoord kijk ik ook naar de momenten dat hij echt nodig is. Bijvoorbeeld in de 92ste minuut tegen Heracles, toen hij met een heel belangrijke tackle voorkwam dat de tegenstander de 2-2 kon maken."

"Hij doet het verdedigend heel goed en aanvallend maakt hij steeds vaker de goede keuze", vervolgt Slot over Malacia, "maar ik zie ook weleens dat hij soms iéts te lang de bal aan zijn voet houdt, dat hij soms iets te veel zelfvertrouwen krijgt. Maar ik ben ontzettend tevreden met hoe hij het invult. Perfect is hij natuurlijk niet. Dat moet als international wel, maar dat is bijna onhaalbaar. Hij kan nog stappen maken, maar ik vind dat hij het ongelooflijk goed doet dit seizoen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws