Haan: 'Ik heb nooit begrepen dat hij lange tijd niet eens genoemd werd bij Ajax'

Haan: 'Ik heb nooit begrepen dat hij lange tijd niet eens genoemd werd bij Ajax'

06-12-2021 07:56
16

Arie Haan is lovend over Noussair Mazraoui, Lisandro Martínez en Antony. De drie spelers van Ajax zijn door de oud-international opgenomen in het Elftal van de Week van de Telegraaf.

Mazraoui is de rechtsback in het sterrenteam van speelronde 15. "Van hem is bekend dat hij aanvallend heel goed is", aldus Haan, die een helder idee heeft over de vervolgstap van Mazraoui. "Hij hóórt in een offensieve ploeg, die naar voren denkt en speelt. Dus bij Ajax zit hij precies goed."

"Lisandro Martínez heb ik vanaf het begin dat hij bij Ajax speelt geweldig gevonden", vervolgt de 35-voudig international. "Ik heb nooit begrepen dat hij lange tijd niet eens genoemd werd, maar hij is helemaal terug en er is vertrouwen in hem. Hij speelt áltijd hoe hij moet spelen: op goed niveau."

Antony is de rechtsbuiten van Haan. "Daar hoef je eigenlijk niets over te zeggen. Als trainer van de tegenstander moet je kopzorgen hebben over hoe hem af te stoppen, want dat is hij momenteel bijna niet. Hij is in de vorm van zijn leven, zit in het Braziliaans elftal en dat heeft hem vleugels gegeven."