Letsch leest kritiek en neemt het op voor Vitesse-collega: 'Allemaal top'

Letsch leest kritiek en neemt het op voor Vitesse-collega: 'Allemaal top'

Gepubliceerd: maandag 6 december 2021 om 12:25ma 06-12-2021 om 12:25

Laatste update: dinsdag 7 december 2021 om 12:06di 07-12-2021 om 12:06

Vitesse-trainer Thomas Letsch vindt de kritiek op het transferbeleid van technisch directeur Johannes Spors onterecht. Het leeuwendeel van de zomeraankopen zit op de bank in Arnhem.

Spors haalde afgelopen zomer Markus Schubert, Romaric Yapi, Toni Domgjoni, Julian von Moos, Yann Gboho en Nikolai Baden Frederiksen naar Vitesse. 'Met de exit van Schubert staat nu elke zomerse aankoop op het tweede plan bij Vitesse', schrijft de Gelderlander. 'Het zomerse transferbeleid is zo bezien niet succesvol.'

Letsch neemt het in het regionale dagblad op voor Spors: Gboho en Frederiksen spelen volgens hem 'tachtig procent van de wedstrijden', terwjil Yapi en Von Moos breedteversterkingen zijn en alleen Domgjoni wat tegenvalt. "In de zomer is alles volgens plan verlopen", wuift hij de kritiek weg.

"Ik vertrouw volledig op Johannes", vervolgt Letsch. "In alles tellen ook de achtergronden. De markt speelt een rol. Wat is voor ons haalbaar? Sportief en financieel. En kijk naar de resultaten. Vorig jaar was geweldig, nu staan we op plek vijf in de Eredivisie. We kunnen via Mura nog door in Europa. We hebben Anderlecht en Tottenham Hotspur verslagen. Dit is gewoon een goed seizoen."

"Hij heeft Wittek, Rasmussen, Broja en Openda gehaald. Allemaal top. Ik vind het transferbeleid goed", zegt Letsch tot slot over het werk van Spors. "Voor mij is een keeper halen in de winter nu geen optie. Dan denk ik eerder aan andere posities. Natuurlijk heb ik zo mijn wensen. Maar daar ga ik geen uitspraken over doen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws