Man van 10 Monaco-miljoenen komt eraan bij FC Utrecht: Gewoon prima

Man van 10 Monaco-miljoenen komt eraan bij FC Utrecht: "Gewoon prima"

Gepubliceerd: maandag 6 december 2021 om 17:39ma 06-12-2021 om 17:39

Django Warmerdam werd eerder dit seizoen tegen Ajax de held van FC Utrecht, maar lijkt zijn plekje links achterin voorlopig kwijt te zijn. Zijn vervanger is een opvallende: Arthur Zagre, die nog niet zo lang geleden Paris Saint-Germain voor AS Monaco verruilde, voor liefst tien miljoen euro.

De twintigjarige jeugdinternational van Frankrijk kon bij Jong FC Utrecht in alle rust acclimatiseren, terwijl Warmerdam uitblonk in de Eredivisie. Dat laatste was in de voorbije weken echter steeds minder vaak het geval, constateert FC Utrecht-trainer René Hake. "Je wil spelers vertrouwen blijven geven. Dus passeren is na één mindere wedstrijd niet aan de orde. Maar Django heeft een paar mindere wedstrijden gespeeld, dat begreep hij zelf ook. Dan heb je het recht om te wisselen", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad.

De man van tien miljoen mocht al drie keer invallen in de Eredivisie, scoorde tegen Vitesse en stond zaterdag tegen PSV voor het eerst in de basis. Volgens Hake heeft Zagre 'aanlooptijd' nodig gehad. "Hij heeft lef en is vaardig, maar het gaat erom dat hij de goede momenten gaat kiezen om dat te gebruiken. Tegen Heracles (toen hij bij rust in het veld kwam voor Warmerdam, red.) hadden ze hem op een gegeven moment door, dan moet hij andere keuzes kunnen maken. Maar over het algemeen is het gewoon prima hoe hij zich laat zien."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws